„ЖИВИТЕ УЛИЦИ – МУЗИКА ОТ ПОКРИВА”



Под това име на 19 май от 20.30 ч. ул. „Бъкстон” в Плевен ще се превърне в концертна „точка на пресичане”.
В самия център на град Плевен, покривът на Дарик радио със звук и светлинни ефекти се превръща в сцена на метри от земята...Класическият камерен струнен оркестър „СТУДИО ПРИМО” вместо Моцарт и Бах, засвирва „класически” рок – вечни хитове на Бийтълс, Куин, Ролинг Стоунс, Лед Цепелин, Металика, Карлос Сантана и …Дебют за наша сцена са специалните рок аранжименти за струнен оркестър, направени от Джон Рийд и Ричард Максимов за Hampton String Quartet.
Гост в проекта е Ангел Заберски – син – диригент и клавишни . Редом с музикантите на „СТУДИО ПРИМО” в проекта се включва и запазената марка български рок изпълнител Максим Горанов, соло китара в парчета на Джими Хендрикс и Пърпъл. Българският мелъди рок отговор в концерта идва от Валди Тотев - „щурецът”, който специално разработи своя композиция за „живите улици”.
Идеята, родена преди повече от 40 години от великите Бийтълс и техния концерт на покрива, днес носи провокация към динамичния и забързан град, в който много от нас нямат време за специално посещение на концертни зали и сценични събития... Музиката и музикантите се появяват там, където е обичайния живот на хората – на улицата..., от покрива..., за да им представят нещо приятно...
Освен част от програмата за Празника на Плевен, концертът е и още един мегахерц свобода за плевенчани от Дарик радио – Плевен в навечерието на деветия му рожден ден.
Концертът се случва с подкрепата на Община Плевен, Браншова бизнес камара, Ротари клуб Плевен Центрум, читалище ЛИК.